woensdag 29 februari 2012

photography : my room in details

IMG_6889 IMG_7137 IMG_7125 IMG_7130 IMG_7143 IMG_6668
     1 mijn mini collectie Glamours, ik wil ze sparen! // 2 kleine greep uit mijn nagellakstash // 3 mijn parfummetjes // 4 kwasten // 5 favoriete tas atm // 6 lovely Bo

Oke, de laatste foto is geen "ding" in mijn kamer, 
maar ik vond de foto zo leuk dat ik 'm moest delen!

Follow : Twitter // Bloglovin // Flickr
dinsdag 28 februari 2012

fotd : go peach

IMG_7102
De Inglot goodies uit deze shoplog. Nooit meer in een artikel verschenen en dat terwijl ik ze juist met a lot of fun gebruik. Ik hou van dit soort tinten. Peach, peach, peach. En een vleugje goud. Goed geslaagde combinatie. Dus hop hop, hier een fotd met mijn Inglot goodies.
IMG_6984 IMG_6985   IMG_7000 IMG_7001
Nivea Beautiful getinte dagcreme // Bourjois Healthy Mix concealer // Rimmel Stay Matte poeder // Inglot AMC blush "58" // Too Faced Shadow Insurance // Inglot oogschaduws - beige, peach en oranjebruin // MAC oogschaduw "White Frost" // Maybelline Expert Eyes oogpotlood "Black" // Rimmel Sexy Curves mascara // Inglot Slim Gel lipstick "40" // Rosebud Salve "Original"

De Inglot oogschaduw nummers weet ik eigenlijk niet. Dat komt omdat ze bij Inglot de oogschaduws al voor je in het pallet doen. Maarrrr, je vind vast wel soort gelijke!



Follow : Twitter // Bloglovin // Flickr
maandag 27 februari 2012

in the kitchen : cheesecake

IMG_6821 IMG_6789 IMG_6787 IMG_6804 IMG_6811 IMG_6831 IMG_6858
       Het recept : klik hier!

Aardbei vulling erover heen and ready steady to eat. Het was voor afgelopen vrijdag, voor d'r laatste dagje stage, maar vandaag mag ik van een nieuw exemplaar smikkelen. Mijn zus is namelijk vandaag 18 geworden! *party* 
Oh, en fuck even mijn summerdiet. Ik begin 1 maart, I promise. Écht.

Follow : Twitter // Bloglovin // Flickr
zondag 26 februari 2012

swatch : magnetalicious

IMG_6211
Na zoveel andere merken komt ook Pupa aan huppelen met een magnetic nagellak. Niet met éen magneet ... maar met twee! Wat mij betreft veel handiger, anders zit je echt te prutsen met die magneten - horizontaal of toch verticaal? -. Én een handig systeempje dat je nagellak niet word verpest. Ik was benieuwd ...

pupa2
Khaki // Brown // Orange // Red // Violet // Silver // Black // Green // Blue

Simpele namen. Aan de ene kant praktisch : makkelijk te onthouden, maar aan de andere kant ... ik hou wel van een béetje creativiteit. Niet dat ik dat zelf heb ( Knutselen? Ik? Dat word een kinderstukje ),  het is best belangrijk als een merk een beetje creatief is. Niet dat de namen súper belangrijk zijn, maar 't is een leuk extraatje.
IMG_6197
Het is écht gewoon een teken dat ik vaak rode nagellak krijg. Wear it more, bitch! Maar deze, deze vind ik leuk! Waarom? Magnetic nagellak heeft altijd een metallic finish. Me likes. Tenzij je strepen ziet, maar dat zit met deze wel goed. Althans ... Niet als je er met die magneetjes over heen gaat.
IMG_6151
Red

The results : me likes! Het is namelijk wat donkerder rood met roze-ish strepen. Maar dat is niet het enige waar ik positief over ben. Deze lak dekt als een tierelier en dus heb je maar éen laagje nodig. Ik doe er automatisch twee, maar het kan! Blijft ook prima zitten, dus je kan zeker wel even genieten van je manicure.

What about de magneten? De bomb. Er zit namelijk een leuninkje aan, daardoor kun je de magneten op je vinger laten rusten. Best thing : je nagel die raakt de magneet niet. Yay! Bij Essence moest je namelijk met een plaatje dicht bij je nagel bewegen. Maar ik ben een kluns - met álles - dus het kon bij mij wel 's gebeuren dat ik er iets té dicht bij kwam. Je snapt 't : manicure verpest. Daarom zijn deze magneten gewoonweg geweldig!

Pupa Magnetic Nail Art Kit : €9.95 ( o.a. te koop bij Etos )

Follow: Twitter // Bloglovin // Flickr
zaterdag 25 februari 2012

diary : een witte hond en cijferlijst

IMG_6694 IMG_6798 IMG_6867 IMG_6876 IMG_6878
   1 lieve Bo op bezoek // 2 bakken met mijn zus ( for real : ik maakte alleen maar foto's ) // 3 de nieuwe Glamour // 4 mijn cijferlijst // 5 leruuuuh

En nu is 't weekend en voor mij vakantie <3!

Follow : Twitter // Bloglovin // Flickr
vrijdag 24 februari 2012

ootd : denim meets leather

IMG_6733
Outfitje van deze week. En oke ... ootd betekend outfit of the day. Maar who fucking cares? Dit is een outfit met mijn twee favorieten at the moment : mijn spijkerbloesje en mijn leather-ish legging. En probeer ze met van alles en nog wat ( me is no hero ). En meestal niet zoveel exciting stuff. Maar whatever, de foto's. 
IMG_6726 IMG_6728 IMG_6730 IMG_6740
H&M denim blouse // Scapino ruffled top // Pieces black top // Skooter leather legging // Bristol boots // Ring unknown // Sieradenkistje.nl uilring

Follow: Twitter // Bloglovin // Flickr
donderdag 23 februari 2012

column : head over heels

Photobucket
Vrouwen op van die hoge stiletto's. Vroeger keek ik er vol bewondering naar. Van die smalle, dunne staafjes aan de schoenen. Het geklak op de plafuisen. Het was voor mij allemaal "het". Vanaf het moment dat ik al een klein meisje was met knalrode nagellak - thanks mom - keek ik op tegen dat soort vrouwen. Het gaf me zo'n gevoel dat die vrouwen succesvol waren, dat ze aan de top stonden. En ik dacht: Ooit ben ik ook zo'n vrouw. Ooit.

Tot de dag van vandaag denk ik dat nog steeds. Dolgraag zou ik 's een goed paar hoge Louboutin's willen bezitten of - als het niet anders kan - een stel Prada stiletto's. Would die for. Maar hoe ik het ook went of keer, het kan niet. Probleem : die dingen zijn bitch. Of ... mijn voeten kunnen het gewoon niet aan. En ik denk het laatste. Hoe vaak ik het wel niet oefen, in mijn kamer, buiten of gewoon in de winkel. Het is niet zoals al die vrouwen het doen. Het is geen lopen. Nee, het is strompelen als een lompe koe. I don't know how they do it, maar ik denk dat ik het evenwicht er niet voor heb. En ik zou er vrede mee moeten hebben, maar dat heb ik niet. Ooit, ooit als ik succesvol ben zal en moet ik van die killer heels hebben én er goed op kunnen lopen. Whatever happends.

Edit : en natuurlijk zijn er ook genoeg vrouwen die niet succesvol
zijn er ook op lopen en maar doen alsof.
Maar ik heb het nu wel écht over vrouwen die ook écht succesvol zijn, haha!

Follow: Twitter // Bloglovin // Flickr
woensdag 22 februari 2012

swatch : een blauwtje lopen

Photobucket
KOH doet Chanel. Niet schrikbarend, aangezien Chanel de trends zet en dan verschillende merken er 1, 2, 3 mee aan de slag gaan om een dupe te creëren. Zo zijn wij weer goedkoper uit - ka-ching! De titel zegt wel een blauwtje lopen, maar KOH heeft 't wel goed gedaan hoor, met zijn blauwe collectie. Genoeg, let's go.
Photobucket
Rock Chick // Romantic Flair // Bohemian Chic // Casual Blue // Grungy Touch // Urban Style

Er zitten wel een aantal leuke tussen, moet ik zeggen. Zoals Bohemian Chic, beetje grijsblauw en Grungy Touch met een beetje shimmer/glitter  gemixt. Die laatste is dan weer niet blauw, maar wel leuk, zwart met zilver er door heen. 
Oh, en what about Chanel? : De Chanel collectie heet Les Jeans de Chanel, deze Vintage Jeans ... Tikje anders, maar toch ook weer een béetje afgeleid. Wél weer helemaal oke : KOH heeft meer nagellakjes in de collectie, dus er zit vast wel een blauw voor jou bij, toch?
Photobucket Photobucket
Romantic Flair

Mooi luchtblauw, zo zou ik 't nagellakje beschrijven. En aangezien ik niet zo goed ben in beschrijven van geuren, kleuren en smaken zien jullie 't zelf wel op de foto hierboven. Picture perfect, want de kleur komt goed overheen. So far so good, want het kleurtje is leuk. Daarbij komt ook nog dat de nagellak goed dekt en fijn lakt, ondanks dat 't best een klein kwastje heeft. De prijzen van KOH zijn wel goedkoper dan een originele Chanel, toch kunnen ze voor sommigen nog aan de prijs zijn. 't Is zegmaar niet zo budgetproof. Maar wat krijg je ervoor? : een nagellak in een zwart nagellakdoosje ( zie foto hieronder ) waar KOH op staat. Chic, indeed. En een beetje Japans, すてきな ( vertaald : leuk ) !
Photobucket
Wat ik trouwens ook heb gebruikt zijn KOH Dry Drops. Normaal gebruik ik nooit van die extraatjes - tenzij het nagelriemolies/cremes zijn - , maar hiervoor maakte ik natuurlijk een uitzondering. I'm not impressed, KOH. 't Lijkt wel of op al deze dingetjes een vloek zit voor mij. Werkt gewoon niet bij mij. Bummer! Wél fijn : het is wel goed voor je nagelriemen. Er zit namelijk een olie in die daar voor werkt. Kijk, dát is wel weer leuk. En daar zou ik 't eigenlijk alleen voor gebruiken - als nagelriemolie - , maar om mijn nagellak sneller te laten drogen? Nee.

KOH Colours! : €14.95 ( te koop bij o.a. Douglas en de Bijenkorf )
KOH Dry Drops : €14.95 ( te koop bij o.a. Douglas en de Bijenkorf )

Follow: Twitter // Bloglovin // Flickr
dinsdag 21 februari 2012

lifestyle : dear holiday

Photobucket
Don't forget om gewoon te genieten van je welverdiende vakantie!

... Be fun. En zo niet? I'm here to rescue! Ik bedoel een persoonlijke blog zonder mijn favoriete vakantie - do's? Kan niet, zeg ik je. Dus hier mijn favoriete bezigheden in de vakantie. Kleine waarschuwing : caloriebommen en een lege portomonnee zijn niet mijn schuld. ^^
Photobucket
Maak je keuken onveilig

Ik hou van zoet. Koekjes, cupcakes, taarten. No matter what, ik kan het niet ontkennen dat ik een kleine zoetekauw ben. En als ik iets wil bakken dan doe ik dat. Ik race naar de supermarkt, haal de nodige spulletjes ( niks mis met Lily Fee sprinkles! ) en vermaak mezelf in de keuken. En na die tijd lekker op eten, dôh! ( niet nu, "summerdiet" he! )
Photobucket
Shop till you drop

Stap in de bus/trein/taxi, en begin je reis naar een voor jou onbekende stad. Natuurlijk inclusief een dikke bankrekening, want shoppen zonder geld is ook niet echt  tof. Lees: je ziet honderduizendmiljoen dingen die je leuk vind en je kan ze niet kopen ...
Photobucket
Scrub, peel, mask ... care!

Speel voor je eigen schoonheidsspecialist. Epileer je wenkbrauwen grondig - wolvenwenkbrauwen zijn not done -, scrub je dode huidcellen eraf en smeer een lekker, dik masker op dat je er uit ziet als een groen monster. Maakt allemaal niet uit, na je behandeling heb je een huidje zo zacht als een ... ja als wat?
Photobucket
Lezen tot je er bij neervalt

Lees blogs/tijdschriften/boeken tot je geen lettertje meer kan zien. Voor mij :  liever bakken vol met oude magazines dan een boek. Ik ben wel een tijdje zoet met goede magazines!

Dus geen excuses meer om je te vervelen, oke?

Follow: Twitter // Bloglovin // Flickr
maandag 20 februari 2012

column: kapsalon???

Photobucket
Ik kon het gewoon niet om een vieze foto van kapsalon te uploaden,
 dus dan maar gewoon friet.

Er bestaan verschillende synoniemen voor bepaalde woorden. Arm, bloem of bank. Maar zo is er ook eentje waarvan ik denk : wat. de. fuck. Talking 'bout kapsalon. Bij een kapsalon denk ik namelijk aan een zaak waar iemand's haar word netjes gewassen, geknipt, in model gebracht, gekleurd en wat er nog wel allemaal niet gebeurt daar. Enfin, kapsalon blijkt dus ook iets anders te zijn ...

Ik zag het wel 's voorbij scheuren op Twitter. "Oh, lekker kapsalon eten!" Uh, wattes? Ik snapte 't echt niet, totdat ik ging Googlen - hey, Google is wel mijn beste vriend, ja! -  en wat ik daar aantrof ... Kapsalon blijkt dus eten te zijn. Ik moest echt even goed op mijn stoel zitten, anders viel ik eraf. Ik was even geshockeerd.
Soit. Eten. Wat ik me bedacht bij kapsalon : *leegte*. Ik had nog nooit van dat gerecht gehoord, how should I know? Dus daar kwam mijn vriendje Google weer bij kijken. Wat blijkt : het is friet, salade, shoarma / kebab, kaas en knoflooksaus.  En dat allemaal bij elkaar geflikkerd gegooit in een bak. Juist ... Dit kan écht never niet lekker zijn. Sowieso hou ik al niet van shoarma / kebab, maar deze combinatie?
Ik zal het dus ook nooit proberen, I think, want stiekem word ik al een beetje misselijk bij het kijken van foto's van het zogenoemde kapsalon. Laat staan als ik het ga eten.
Nee. Ik bestel wel gewoon oersimpel een friet met bij de kapsalon (wat de ... , dit typte ik echt, lol) friettent.

Follow: Twitter // Bloglovin // Flickr
zondag 19 februari 2012

swatches : beetje frans met herôme

Photobucket
Álle merken komen met lente collecties. Logisch, want nog even en dan mogen we het heerlijke weer ontvangen - hopefully - ! Maar voor nu : een lente collectie van Herôme. En wel van de WIC collectie. World Inspired Colours indeed. Maar met deze collectie concentreerden ze zich eventjes op de Fransjes!
Photobucket
Lyon // Bordeaux // Lille // Marseille // La Rochelle // Toulouse

Alle nagellakjes. Geen Paris? Non, non, non. Dat kleurtje is al gemaakt en in de vaste collectie gestopt. Herôme wilde de andere steden ook een nagellakje geven. Ik vind 't een leuke collectie hoor. Everything shimmer is love. Maar héel spring-ish vind ik 't niet, wegens te donker weetjewel.
Photobucket Photobucket
Bordeaux

Een rode nagellak. Trés chic, dat klopt. Ik heb heel wat rode lakken in mijn collectie, maar ik draag ze vrij weinig. Slechte gewoonte, want rood is wel erg prachtig, divalicious én Frans. 't Is een creamy lakje, meanings : zonder shimmer, glitter of whatever een nagellak nog meer kan zijn. Lakt wel prettig maar dekt niet perfect in twee laagjes, hij is nog een beetje jelly. Jammer. Ik verwachte een chic rode kleur, niet een see through nagellak ...
Photobucket Photobucket
Marseille

Like woah, dit kleurtje. Je weet namelijk niet wát het precies is. Althans, ik niet ... Laten we het zo zeggen : het is een beetje groen, goud, blauw en paars. En dat allemaal door elkaar gemixt en shimmery gemaakt. Een eyecatcher, quoi. Lakt fijn, beetje aan de dunne kant. Maar beter dan een dikke stroop, dacht ik zo. Heeft twee laagjes nodig om te dekken, me likes!
Photobucket
Marseille onder met erop Bordeaux - leuk effect, beetje shimmery rood. Erg chic!
Photobucket
Nog een leuk extraatje, Herôme One Minute Dry spray. Hier kan ik snel over zijn : werkt niet. Sowieso is het niet binnen éen minuut gebeurd, zoals Herôme dat zegt. Nee, je moet eerst je nagels lakken, éen minuut wachten, dit prulletje erop sprayen en dan weer éen minuut wachten. Dus dat zijn al wel een paar minuten voorbij. Leuk dat ze het verzinnen, maar het zou nog leuker zijn als het ook écht zou werken, maar nee. Pas bien.

Herôme W.I.C. nagellak : €7.50 p.s. // twee voor €12.50 ( te koop bij o.a. DA en Douglas )
Herôme One Minute Dry Spray : €9,95 ( te koop bij o.a. DA en Douglas dus, ha! )

Follow: Twitter // Bloglovin // Flickr

my sweet candy life is begonnen op 13 augustus 2010 als 'n blog die niet echt een catergorie had. en ... dat heeft de blog eigenlijk nog steeds niet. alles wat online komt is in ieder geval 100% esmay - dat ben ik -.
maar weetje, misschien moet je me maar gewoon volgen, dan word je wel op de hoogte gehouden, ghihi. ^-^

Follow my sweet candy life

mail

esmaydeolde@gmail.com
Mogelijk gemaakt door Blogger.

archief

GFC